Wilfa Svart Dolce Gusto
Om Wilfa

Nordisk kaffetradition - omdefinieras

I norden älskar vi kaffe, och i centrum står kaffebryggaren. Det är den första apparaten vi sätter på när vi vaknar på morgonen och den sista vi stänger av innan vi går till sängs. För många är dagens första kopp kaffe en nästan religiös ritual, ett ögonblick där allt är centrerat kring den ångande kopp vi håller i våra händer, innan vardagen åter har oss sitt grepp. En enkel bryggd som vi inte klarar oss utan.

På Wilfa kan vi kaffe. Vi kan nästan säga att det rinner i våra ådror - under de senaste 50 åren har vi gjort miljontals små och stora kaffestunder möjliga. Vi har sett utvecklingen av trender, från stora muggar med "Världens bästa pappa" tryckt på till de små tjockbottnade koppar med ord på italienska. Men här, liksom i alla andra trender har pendeln svängt tillbaka och allt fler människor har återupptäckt ursprunget.

Nu har vi utvecklat vår egen serie som vi kallar Wilfa Svart. Vi har lagt all vår kunskap, entusiasm och passion i den här serien och har allierat oss med Tim Wendelboe, en av världens mest inflytelserika, kompromisslösa och prisbelönta baristor. Resultatet är kaffebryggare som återskapar och utvecklar "det nordiska kaffet."

Vinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo SliderVinaora Nivo Slider

 

Full precision

Vår nyaste modell, har vi valt att kalla Svart Precisjon. En vanlig bryggare som du känner igen, men på samma gång: du aldrig har sett maken till eller smakat förut. Vi tycker att den är en naturlig utveckling av det nordiska sättet att brygga kaffe på. Till följd av det svarta bryggkaffets reträtt har det varit ett ökat fokus på råvarans kvalitet och precision under bryggningen. Svart Precisjon speglar båda dessa trender: solid, genomtänkt och modernt utarbetad, med en temperaturstabilitet som är unik på marknaden och en myriad av små förbättringar som leder till bättre kaffe och mer konsekvent bryggning.

Rätt temperatur hela vägen. För att vattnet ska kunna extrahera "kaffe" från kaffebönor, måste temperaturen vara exakt 94°C under hela kontakttiden mellan vattnet och det malda kaffet. Till skillnad från många andra kaffebryggare har Wilfa Svart Precision denna temperatur från första till sista droppen. Detta ger den bästa smakupplevelsen. Med fel temperatur under bryggningen smakar kaffet allt från bittert till utspätt.

Alltid rent kranvatten - I en traditionell kaffebryggare är processen ofta enligt följande: Du använder den tomma kaffekannan att hälla vatten i vattentanken med. För varje mikroskopisk kafferest som återstår efter tidigare användning (det är fettet från kaffet som fastnar i kannan) kommer bryggaren att smaksättas med gammalt kaffe. Efter en tid, kommer det nybryggda kaffet att smaka gammalt.

Det är därför Svart Precision har en löstagbar vattentank som du direkt kan fylla från kranen och Svart Manuell har en vattenkokare som aldrig behöver vara fylld med något annat än vatten.

Filterhållarna på Wilfa Svart Precision och Manuell har justerbar öppning i botten - så kallad flow control. Det innebär att du kan kontrollera flödeshastigheten, så att du kan brygga lika gott kaffe varje gång, oavsett om det är en kopp eller tio.

Gott kaffe är inte förbehållet några få. Gott kaffe är förhållandet mellan hög kvalitet på råvaran och noggrann bryggning. Kom ihåg att väga upp nymalet kaffe och att alltid använda rent vatten.

 

The official partner Nordic Barista Cup

The official partner Nordic Barista Cup

Tillsammans har Designit, Tim Wendelboe og Wilfa bildat ett team, för att både definiera och arbeta för att nå målet att tillverka världens bästa kaffebryggare.

Watch our movie and see Tim Wendelboe brew

Se Tim Wendelboe brygga perfekt kaffe
med Wilfa Svart Presisjon.

Nordic Barista Cup

Den första kaffebryggaren som lanserades i Svart serien -
Wilfa SVART Manuell.


Watch our movie and see Tim Wendelboe brew

Se Tim Wendelboe brygge en perfekt kopp med manuell brygget kaffe.

 

Matt Svart
Wilfa Svart Presisjon - Matt Svart
Børstet Aluminium
Wilfa Svart Presisjon – borstad aluminium

Product design award 2013
Wilfa Svart Presison har fått den internationella
utmärkelsen If Product design award 2013

Full presisjon

Full presisjon

  • 1 Fyll på med rent vatten i den avtagbara behållaren.
  • 2 Väg upp rätt mängd kaffe direkt på vågen. T.ex. 1 liter vatten ska ha 65 gram nymalet kaffe.
  • 3 Med Flow Control får du perfekt kaffe vare sig du ska brygga 1 kopp eller en hel kanne.
  • 4 Tryck på “Wilfa” för att starta bryggprocessen.
  • 5 Med rätt temperatur från första till sista droppen för fyllig smak på nybryggt kaffe.

Wilfa Svart Manuell först ut

Wilfa Svart Manuell är den första modellen i Svart-serien. Modellen har redan hedrats med märket för bra design från Norsk Designråd, vilket vi är mycket stolta över. Ännu stoltare är vi för att vi har uppnått vårt mål: En kaffebryggare som låter vem som helst skapa perfekt handbryggt kaffe på nolltid. En process som gör bryggningen till en egen ritual.

Wilfa Svart Manuell
Award for Design Excellence

Wilfa Svart Manuell Red Wilfa Svart Manuell BlackSvart vattenkokare med variabel temperatur

Wilfa Svart Te är vattenkokaren för teälskaren som vet att smaken är beroende av korrekt bryggtemperatur och tid. Tiden måste du passa själv, men temperaturen står vi för. Wilfa Svart Te låter dig bestämma vilken temperatur vattnet ska ha och vilken temperatur den ska hålla sig på - i alla fall under 15 minuter.

Wilfa Svart Manuell
Svart vannkoker Wilfa Svart Te
Med korrekt temperatur från första till sista droppen för fyllig smak på nybryggt kaffe.

Wilfa Svart Optimal

Bra design och användarvänlighet

Svart Optimal är den tredje bryggaren i Svart-serien och är skapad för de som gillar perfekt kaffe men som inte vill justera alla detaljer vid kaffebryggningen. Du behöver endast att förhålla dig till en knapptryckning, resten går automatiskt. Optimal temperatur mellan 92 och 96 grader uppnås från första droppen.

wilfa Svart Optimal