Till skillnad från andra kaffemaskiner bryggs kaffet med den senaste tekniken och med den optimala temperaturen under hela bryggningsprocessen. Den avtagbara vattentanken och pumptekniken inuti maskinen säkerställer också att resultatet uppnår toppbetyg. Gammalt vatten finns inte kvar i maskinen utan används helt. Det finns hållbarhet och kärlek för detaljer du kan känna.

Även efter några veckors personligt bruk av Svart Precision WSP-2A från WILFA har det första intrycket inte förändrats. Maskinen levererar med sin enkla, eleganta design vad den lovar. Vilket är en riktig gåva till mig som en riktig fanatiker. En ny nivå av kaffeupplevelse – äntligen en verklighet med WSP-2A från WILFA. ”

Recept, text och bilder av Kaleidoscopic Kitchen

KAFFESIRAP:

  • 150 ml starkt kaffe
  • 100 g farinsocker

Kakdeg

  • 50 g mjukt smör
  • 30 g socker
  • 2 msk vaniljsirap
  • 60 g dinkelvete
  • 2 msk mjölk
  • 1 nypa salt
  • 3 msk riven choklad

Glass

  • 3 äggulor
  • 50 g socker
  • 1 nypa salt
  • 2 msk vaniljpasta
  • 200 ml mjölk
  • 200 ml grädde
  • 3 msk riven choklad

REKOMMENDERADE PRODUKTER:

Wilfa SVART Precision kaffetrakter WSP-2A Coffeegrinder Aroma CGWS-130B Anbefalt tek.no

 

GÖR SÅHÄR:

Kaffesirap:

  • Häll starkt kaffe och farinsocker i en kastrull och koka upp.
  • Låt sedan sjuda i cirka 25 minuter på låg värme.
  • Låt svalna

Kakdeg

  • Knåda smör, socker, vaniljsirap, salt, mjöl, mjölk och riven choklad till en slät deg.

Glass

  • Koka upp mjölk, grädde och vaniljpasta under omrörning.
  • Låt sedan stå i 15 minuter utan att tillsätta värme.
  • Vispa äggulorna tillsammans med sockret i en kastrull tills den är krämvit.
  • Rör om vaniljmjölken väl och värm upp igen, men koka inte.
  • Tillsätt sedan den varma mjölkblandningen till ägg-sockerblandningen och rör om hela tiden.
  • Värm massan till 75-80 grader under omrörning och låt den tjockna och bli krämig.
  • Kyl sedan blandningen och häll i glassmaskinen och låt den stå i cirka 45 minuter tills du ser att glassen börjar tjockna.
  • Blanda i kaffesirapen, delarna av kaksmeten och resterande av riven choklad. Låt glassmaskinen vara på i ytterligare 5-10 minuter. Om du gillar glassen hårdare kan du lägga den i frysen några timmar innan du serverar den.