Här hittar du vanliga frågor och svar om bänkspisar

Vilken säkring ska man använda till era bänkspisar?

EMK218 – Kan användas på 10A.

EMC3000 – 16A rekommenderas.


Kan man använda båda plattorna och ugnen samtidigt?

Nej, det är tyvärr inte möjligt. Den stora plattan och ugnen är inte möjligt att ha igång samtidigt. Den lilla plattan och ugnen går däremot att använda samtidigt.


Vad har EMK-218 för innermått?

Måtten på EMK218 är följande: B: 39,5 cm D: 27,5 cm (vägg ut till kant) H: 20 cm (från botten till toppen inkl värmeelement, sticker ner cirka 0,5 cm).


Hur fungerar temperaturinställningarna?

För att temperaturfunktionen ska kunna användas måste vredet ställas in på över- och undervärme. Se bild. Vrid vredet åt höger och välj temperaturen. Då är både över- och undervärme på för att få en jämn temperatur i ugnen.

Om vredet bara är inställt på undervärme är det inte möjligt att ställa in temperaturen. Då är undervärmen på full effekt och det blir 210 – 220 grader efter 30 minuter.

Om vredet bara är inställt på övervärme är det inte möjligt att ställa in temperaturen. Då är övervärme på full effekt och det blir 150 – 160 grader efter 30 minuter.

Det betyder att för praktisk användning rekommenderas det att du använder över- / undervärme tillsammans för då har du kontroll över temperaturen.