Nyhet! Robotdammsugare designade för nordiska hem

Vi gör en stark comeback inom dammsugare och lanserar de första robotdammsugarna från Innobot i vårt sortiment steg för steg hösten 2023. Den trådlösa handdammsugaren Innovac Sensor lanserades framgångsrikt hösten 2022 och historien fortsätter nu med lanseringen av en ännu mer innovativ produkt. Huvudsyftet med robotdammsugare är att göra konsumenternas vardag enklare genom att hålla rent i hemmet. De första robotdammsugarna kommer att lanseras i oktober 2023.

Som ett nordiskt företag känner vi det nordiska hemmet och den nordiska konsumenten. Lanseringen av robotdammsugare stöds av en omfattande konsumentundersökning som har gett oss värdefull information om produktdesign. Vårt mål är att göra det enkelt att hålla ett rent hem, så att konsumenterna kan ägna sin fritid åt det som är viktigt för dem.

I Sverige äger idag 22 % av konsumenterna en robotdammsugare. Med hela 63 % av svenskarna säger att de kommer att köpa eller sannolikt kommer att köpa en robotdammsugare inom de närmaste två åren, förväntas marknaden växa avsevärt.

– Den globala marknaden för robotdammsugare förväntas fyrdubblas under de kommande fem åren. De viktigaste drivkrafterna är konsumenternas hektiska vardag och den minskade tiden de lägger på underhåll av hemmet. Konsumenter uppskattar att frigöra tid för andra uppgifter och köper allt oftare produkter med automation just på grund av de tids- och arbetsbesparande funktionerna. Smarta hems växande popularitet driver också marknaden för robotdammsugare. Wilfa vill naturligtvis vara en del av alternativet genom att erbjuda en förstklassig robotdammsugare designad för ett nordiskt hem med 5 års garanti, lokal support och service, säger Morten Hoff, CEO Wilfa.

 

 

Marknadens enklaste sätt att hålla ditt hem rent

Enligt konsumentundersökningen är de viktigaste egenskaperna för konsumenterna ett bra städresultat och möjligheten att röra sig utan att fastna*.

– Innobots robotdammsugare undviker föremål som ligger på golvet tack vare den exakta navigeringen. De passerar lätt över trösklar, och tack vare den låga höjden på 9,7 cm passar de utan problem under de flesta soffor och sängar, fortsätter Hoff.

För att säkerställa bra städresultat har Innobot robotdammsugare en sugkraft på 4000 Pa och en fullbreddsmopp. Detta skiljer sig från de flesta andra robotdammsugare med moppning, där bara en liten del av moppytan rör sig. På Innobot robotdammsugare rör sig hela moppytan fram och tillbaka i en skurrörelse, vilket hjälper till att maximera moppytans storlek, skureffekten och sugkapaciteten. Alla modeller har så kallad Y-mopping, vilket innebär att robotdammsugaren rör sig fram och tillbaka samtidigt som den bildar ett Y-format mönster. Modellerna SL, SL+ och AI har även möjlighet till vibrerande moppning. Med vibrerande moppning rör sig hela moppen fram och tillbaka med skrubbrörelser med konstant tryck, vilket ger en grundlig och exakt moppning som tar bort även de svåraste fläckarna.

*Wilfa/Crowst: Konsumentundersökning om robotdammsugare 03/2023.