WAS-623BELL har återigen blivit utsedd till BÄSTA VÅFFELJÄRNET 2020/2021 av produktexperter.se.

Produktexperter.se har testat och jämfört mer än 140 st olika våffeljärn med avseende på specifikationer, kostnad, hur enkla de är att underhålla och viktigast av allt, kvalitet på våfflorna, där WAS623 blev utsedd till det bästa.

”Detta våffeljärn har fått så många priser i olika tester att det borde ha en stjärna på Hollywoods Walk of Fame. Här kombineras ett rimligt pris (förresten också med 5 års garanti) med en väl uttänkt design och en konstant förmåga att leverera stora, krispiga och jämnt gräddade våfflor. När vi säger stora så skojar vi inte. De flesta konkurrenter ger dig en våffla på 16–17 cm i diameter och med 4–5 knapriga hjärtan, men Wilfa WAS-623 sticker ut med sin kapacitet på 6 hjärtan i en enda våffla och en total diameter på läckra 23 cm.

  • Stora våfflor
  • Jämn gräddning
  • Prisvärd
  • Ljud- och ljusindikatorer
  • Enkel att förvara
  • Inkluderar slev

Vi gav ändå inte förstaplatsen åt Wilfa endast på grund av att det är det mest romantiska våffeljärnet som finns. I testerna hade Wilfas våfflor en perfekt och jämn gyllene yta. De var också krispiga på utsidan och välstekta på insidan, varken torra eller ihåliga. Detta förvånar oss inte eftersom våffeljärnet är genialt konstruerat. Det är aningen koniskt för att se till att smeten distribueras jämnt och har ventiler för att släppa ut överskottsluft och fukt. Just förmågan att effektivt släppa ut ånga är avgörande för alla våffeljärn. Det är inte bara bra för dess emotionella hälsa, utan ser också till att våfflorna blir steka och inte kokta.

Dessutom är WAS-623 mycket användarvänlig. Våffeljärnet har en termostat som kan justeras från 0–7 för att uppnå perfekt gräddningstemperatur, ljusindikatorerna är lätta att förstå och apparaten piper tydligt när din våffla är klar. Detta är mycket praktiskt eftersom du kan syssla med annat medan våfflan tillagas istället för att stå och stirra på våffeljärnet. WAS-623 har också en robust non-stickyta som gör att våfflan lossnar utan problem. Du bör alltid använda en stekspade av trä eller plast för att inte råka repa ytan.

När det kommer till snabbhet så är Wilfa ingen sprinter. Uppvärmningstiden i testen var medelmåttig, ungefär 3,5 minuter och varje våffla tog ungefär 2,5 minuter, beroende på hur välstekt man vill ha den. De goda nyheterna är att våffeljärnets plattor värmdes upp jämnt och fint; det förekom inga brända eller ogräddade delar på någon av våfflorna.

Att rengöra WAS-623 är relativt enkelt. Gärnet bör torkas av på insidan med en mjuk, fuktig trasa. Metallhöljet är robust och det kräver inte så mycket underhåll heller. En del användare varnar för att om degen jäser över så blir det svårt att rengöra det trånga området mellan plattorna och handtaget. Men om du är försiktig så borde det inte ske så ofta; för att kunna skopa upp rätt mängd smet medföljer det en slev med WAS-623. Även om denna modell inte är den minsta köksmaskin vi har sett, så kan den enkelt förvaras i en stående position för att spara plats och sladden kan praktiskt nog viras runt basen. WAS-623 är också en barnvänlig apparat; våffeljärnet har en stabil gummiartad bas och handtagen blir inte heta.

När vi kommer till nackdelarna så klagar flera användare över att Wilfas sladd är för kort. Det har dock med säkerheten att göra, för att undvika att någon snubblar på eller trasslar in sig i sladden. Vi anser att det är väl värt besväret att frigöra en yta nära ett eluttag för att kunna njuta av fantastiska hemmagjorda våfflor närhelst begäret kommer över dig.”

Publicerad 5. februari, 2021 i Nyheter