CCM-1500S-Classic-coffee-front-LRCCM-1500S-Classic-angle-coffee-LR
Nu lanserar Wilfa sin första traditionella kaffebryggare – Wilfa Classic – som kompletterar de premiumbryggare som sedan tidigare finns i sortimentet. Basmodellen är utrustad med alla egenskaper som krävs för godast möjliga bryggkaffe och bjuder även på den stilrena design som blivit ett av Wilfas kännetecken.

     Wilfa Classic vänder sig till de som inte vill lägga allt för stora pengar på sin bryggare, men som ändå inte vill göra avkall på den goda kaffesmaken och inte minst en snygg design. Här får de både en kaffebryggare med alla egenskaper som krävs för ett gott kaffe och den stilrena formgivning som vi erbjuder i övriga kaffemaskiner, säger Mattias Forsell, Sverigechef för Wilfa.

Wilfa Classic är certifierad enligt Guldbönan – som ges av European Coffee Brewing Centre – vilket innebär att vattnet håller rätt temperatur genom hela bryggtiden. En annan nyckelfunktion för ett optimalt kafferesultat är det manuella flödesreglaget, som gör att man enkelt kan ställa in rätt genomströmning av vattnet genom filtret.

     Bryggaren har även en längre dropparm än många andra modeller, och det ger en jämnare spridning av vattnet över kaffet och därmed mer smak.

 Enkel gradering

Den enhetliga graderingen på både kannan och vattenbehållaren gör det enkelt att dosera mängden vatten i förhållande till mängden kaffe. Många kaffeentusiaster föredrar att dosera i gram och volym men i den här basmodellen är graderingen i antal koppar. Bryggare har även en automatisk avstängning efter 40 minuters drift, något som blir en obligatorisk EU-standard från 2015.

Publicerad 30. november, 2014 i Nyheter