Bäst-i-test.se har testat en hel massa blenders och glädjande nog har man kommit fram till att vår Wilfa Knus S är Bäst i Test! Läs här vad de skriver om Knus S:

”Wilfa är ett anrikt norskt märke som grundades på 40-talet. De har ett brett sortiment av köksmaskiner och andra mindre elektriska apparater för hemmet. Knus S. WBL-1200B ligger i mellanskiktet av deras sortiment. Av samtliga de blenders vi testar så är Knus S. den billigaste. Den har en rejäl kanna av tjockt glas som tål maskindisk. Markeringarna på kannan är tydliga och gör det enkelt att mäta upp volym. Lika tydliga markeringar finns på manöverpanelen, där olika symboler indikerar vilken hastighet du ska använda för att exempelvis tillreda en röra eller sås. Förinstallerade program finns för smoothies, för att krossa is och blendern har också en pulsfunktion. Så alla standardfunktioner finns för den normala användaren. En fördel är också sladdvindan undertill med ett bra sladdfäste på baksidan av maskinen. Det gör att den sladdlängd man inte behöver kan förvaras prydligt.

För tester på olika tillredningar vi gör så presterar WBL-1200B fullt godkänt vad gäller smoothies och röror. Det är inte alls lika bra som de allra bästa maskinerna, men om man beaktar priset så får man ut en hel del av Wilfa Knus S. När det gäller att krossa is blir den dock inte så finfördelad och resultatet är lite av en besvikelse. Underredet på Knus S. känns plastigt och inte lika rejält som höljet på andra maskiner. En annan nackdel är att botten på kannan har kraftig lutning och därför blir krångligare att rengöra ordentligt. Vi hade också gärna sett en blenderstav till modellen. Med Wilfa Knus S. WBL-1200B får man dock mycket blender för pengarna – den täcker det behov som en vanlig familj har av en blender.”

Publicerad 11. oktober, 2017 i Nyheter