Bäst-i-test.se har testat en hel massa blenders och glädjande nog har man kommit fram till att vår Wilfa Knus S är Bäst i Test! Läs här vad de skriver om Knus S:

”Wilfa är ett anrikt norskt märke som grundades på 40-talet. De har ett brett sortiment av köksmaskiner och andra mindre elektriska apparater för hemmet. Knus S. WBL-1200B ligger i mellanskiktet av deras sortiment. Av samtliga de blenders vi testar så är Knus S. den billigaste. Den har en rejäl kanna av tjockt glas som tål maskindisk. Markeringarna på kannan är tydliga och gör det enkelt att mäta upp volym. Lika tydliga markeringar finns på manöverpanelen, där olika symboler indikerar vilken hastighet du ska använda för att exempelvis tillreda en röra eller sås. Förinstallerade program finns för smoothies, för att krossa is och blendern har också en pulsfunktion. Så alla standardfunktioner finns för den normala användaren. En fördel är också sladdvindan undertill med ett bra sladdfäste på baksidan av maskinen. Det gör att den sladdlängd man inte behöver kan förvaras prydligt.

 Med Wilfa Knus S. WBL-1200B får man dock mycket blender för pengarna – den täcker det behov som en vanlig familj har av en blender.”

 

Ingredienser

Glass:

  • 3 dl grädde
  • 2 dl mjölk
  • 100 g socker
  • 5 ägg-gulor
  • salt

Valnötskrokant:

  • 100 g valnötter
  • 100 g socker

Såhär gör du:

Salt Karamellglass

  1. Smält sockret till karamellen i en kastrull, rör ordentligt och var noga med att det inte bränns.
  2. När den har blivit till karamell, tillsätt lite grädde i taget under omrörning så att det blandas ordentligt.
  3. Tillsätt sedan mjölken och koka upp den.
  4. Rör ihop äggulorna i en skål, tillsätt mjölk- och gräddblandningen i en stadig ström under omrörning.
  5. Häll smeten tillbaka i kastrullen och värm under omrörning med en träsked tills den blir tjockare i konsistensen som en vaniljsås.
  6. Smaka av med lite salt i smeten för att få den salta karamellsmaken som är så god.
  7. Häll blandningen i glassmaskinen
  8. Låt glassmaskinen arbeta till glassen har fått önskad konsistens.

Valnötskrokant

Smält sockret till karamellen för att göra valnötskrokant. När de är gyllene och fina, vänd valnötterna smeta ut på en bakplåt med bakpapper på. När det har svalnat, hackas upp den i grova bitar och strö sedan över glassen under serveringen.

Tips

Om du älskar krokant kan du dubblera mängden och hälla i hälften av bladningen direkt i glassen när glassen är halvfärdig. Strö sedan resterande mängd över glassen som garnering.

Rekommenderad produkt

Vanilje ICM-C15 Best i test

Ingredienser:

  • ½ stor rödbeta
  • 2 gröna äpplen
  • 1 stor morot
  • 1 lime
  • ½ gurka
  • en bit ingefära

 Såhär gör du:

  1. Tvätta äpplen och gurka och skär i lagom stora bitar för att stoppa ner i juicern
  2. Skala lime, ingefära och morot och skär i bitar
  3. Skala rödbetan (använd ev handskar) och skär i bitar
  4. Pressa ner allt i  Wilfa slowjuicer, och servera iskall

Rekommenderad produkt:

Largo

Se hvordan ekspertene lager Purple Rain:

Agurkmojito

Denne virgin agurk-mojitoen er rett og slett helt uimotståelig. Lag den enkelt med Juicepresse.

Gir omtrent 1 1/2 liter ferdig drikk

Ingredienser

  • 2 agurker
  • Ingefær (5 cm)
  • 2 lime
  • Et par never med friske mynteblader
  • Isbiter
  • Kullsyrevann med sitronsmak
  • Pynt med limeskiver og granateplefrø
  • Honning

 Fremgangsmåte

  1. Skrell agurk, ingefær og lime.
  2. Juice dem i Juicemaster. Du trenger 3-4 dl ferdiglaget juice.
  3. Fyll en mugge med isbiter, limeskiver, mynteblader og granateple frø.
  4. Tilsett juicen og fyll på med kullsyrevann.
  5. Hvis du ønsker den litt søtere, tilsett litt honning til den er passe søt.
  6. Rør og nyt!

Anbefalt produkt

Sagria lagd i Juicemaster

Gör en läcker färsk sangriaSlowjuicern. En riktig sommarhit.

Sangria

(8 personer)

  • 2 blodapelsiner
  • 1 lime
  • 1/2 dl vindruvor
  • 1 flaska alkoholfri rödvin eventuellt ersatt med druvor och granatäpple
  • 2-4 dl soda

Garnering:

  • 1 granatäpple
  • 1 apelsin
  • 1 bunt med färsk mynta
  • is

Såhär gör du

  • Skala blodapelsinerna och lime och pressa ut saften med Slowjuicern
  • Skär apelsinerna i skivor och skrapa ut kärnorna ur granatäpplet
  • Häll alla ingredienserna i en skål, förutom: mynta, soda och is, sätt det i kylskåpet för avkylning ett par timmar
  • Tillsätt de resterande ingredienserna och servera

Tips: önsker du Sangria med alkohol, ersätt alkoholfritt rödvin med rödvin och ersätt druvor med Cointreau

Rekommenderad produkt

Largo

Ingredienser

  • 2 dl grekisk yoghurt
  • 1,5 dl mjölk
  • 2 matskedar chiafrön
  • 1 matsked jordnötssmör
  • En näve grönkål
  • 1 banan
  • 1 äpple urkärnat
  • 1/2 tesked kanel

Lägg alla ingredienser i en blender, mixa. Lägg till någon tesked honung om du vill ha det sötare. Dekorera med valfri topping. Vi valde havregryn och lite kokosflingor.

 

Recept på hur man gör Flying Cuilnary Circus juice ”Helt grön”.

Ingredienser

  • En halv gurka
  • 3-4 blad grönkål (tvättad)
  • En halv ananas
  • Mynta efter smak

Såhär gör du

Pressa ner samtliga ingredienser i din juicer, blanda väl, sedan servera och njut!


Rekommenderad produkt

Largo

 

Topit vaffelskål med is

Gör enkla och läckra desserter med ätliga våffelskålar i Topit och fyll dem med glass, bär och choklad.

Ingredienser

  • Glass
  • Bär
  • Choklad

Våffelsmet

  • 2 ägg
  • 1 dl socker
  • 3,5 dl mjölk
  • 1 dl vatten
  • 400 g vetemjöl
  • 1 tsk bakpulver
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1/2 tsk bikarbonat
  • 1/2 tsk kardemumma
  • 125 g smör

Grundrecept på glass, hittar du här

Gör såhär

  • Vispa ihop ägg och socker väl
  • Rör ner mjölk och vatten efterhand
  • Blanda alla de torra ingredienserna och vispa tills du får en slät smet
  • Låt smeten svälla i 15 minuter
  • Lägg lite smör i våffelskålsjärnet och stek våfflorna tills de är gyllenbruna
  • Toppa våffelskålarna med bär, choklad och annat gott

Tips! Om smeten är för tunn, tillsätt mer mjöl.

 Använd produkt

Topit vaffelskåljern

För detta recept behöver du en Wilfa Topit

För hemmagjord glass, krävs en Wilfa glassmaskin

 

Till cirka 5 personer

Ingredienser

  • 4 (200 gr totalt) potatisar med mycket stärkelse (astrix eller liknande)
  • 1 ägg
  • 1/2 tsk salt
  • 7 msk mjöl

Gör såhär

  1. Riv ner potatisen med den minsta storleken på rivjärnet
  2. Rör ner ägg, mjöl och salt- rör ihop till en jämn smet
  3. Smöra järnet uppe och nere, stek smeten i våffeljärnet – steks i ca 7-8 minuter tills potatisvåfflorna blir krispiga och gyllenbruna

Tips

Servera som tillbehör till en huvudrätt eller som en förrätt med löjrom, gräddfil och rödlök


Rekommenderad produkt

HEARTS 19 VÅFFELJÄRN

BELL VÅFFELJÄRN

Ingredienser

  • 2,5 dl hvetemel
  • 2 egg
  • 25g smør
  • 1,5 dl h-melk
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss sukker
  • 1 ts salt

Fremgangsmåte

  1. Bland alt tørt, og smelt smør
  2. Pisk eggehvite og sukker til en lett og luftig masse
  3. Bland resten av ingredienser og vend inn egg  og sukker miksen
  4. La smeten stå i 30 min før du steker

Anbefalt produkt

WAS-623Bell

Hjerte Stor Piip vaffeljern