Gör bakpotatis i airfryern toppad med bacon, örter, mozzarella och creme fraiche! En perfekt rätt att servera till gästerna en lördagskväll eller som en enkel vardagsmiddag.

Recept & bilder Marie Munk

INGREDIENSER:

Till ca 4 personer

  • 4 stora bakpotatisar
  • 2 msk olivolja
  • 1 tsk grovt salt
  • 150 g tärnad bacon
  • 150 g mozzarella, riven
  • En liten rödlök, skuren i små tärningar
  • 4 msk. gräddfil
  • Ett litet knippe gräslök, skuren i små bitar

 

GÖR SÅ HÄR:

  1. Förvärm airfryern till 200 grader. Använd en gaffel för att göra hål i potatisen. Gnid sedan in dem i olivolja och salt.
  2. Lägg dem i airfryer-pannan och låt dem gräddas i 45 minuter. Ta sedan ut dem och skär dem på längden i mitten. Sedan är de redo att fyllas.
  3. Fördela rödlök, bacon och mozzarella i de fyra potatisarna och tryck till ordentligt. Låt dem grädda i ytterligare 15 min på 200 grader. Sedan är de klara. Toppa med crème fraiche och gräslök.

REKOMMENDERAD PRODUKT

AIRFRYER CRISPIER 5.5