INGREDIENSER

Rulltårta

  • 3 ägg
  • 1 ½ dl socker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 dl vetemjöl
  • 2/3 dl vetemjöl + ½ dl kakao
  • ½ dl rumstempererad mjölk (uppdelat på två)

Fyllning

  • 1,25 dl vispgrädde
  • 75 g kylskåpskall marscarponeost
  • ½ dl florsocker
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 200 g fint hackade färska körsbär
  • 50 g fint hackad mörk choklad

GÖR SÅ HÄR

  1. Sätt ugnen på 220 grader varmluft (250 grader vanlig ugn). Förbered en bakplåt med ett bakplåtspapper och två spritspåsar.

  2. Vispa ägg, socker och vaniljsocker i 3–4 minuter tills det är riktigt fluffigt. Dela smeten i två lika stora delar i varsin bunke. Sikta ner och vänd runt den första delen mjöl med mjölken i en, och mjöl + kakao och mjölk i den andra. Häll den vita smeten i en spritspåse och den mörka i den andra, klipp av spetsen på påsarna, ca 1 cm och spritsa ränder på bakplåtspappret, varannan vit och varannan mörk. Grädda i 5 minuter. Lägg den sedan med ytan nedåt på ett nytt bakplåtspapper. Dra försiktigt bort det första bakplåtspappret, lägg en ren kökshandduk över och låt svalna helt.

  3. Vänd på rulltårtsbotten så att du har det som var översidan i ugnen överst, det är på den sidan du ska bre ut fyllningen.

  4. Lägg grädde, marscarpone, florsocker och vaniljsocker i en bunke och vispa med elvisp tills det blir fluffigt. Vänd försiktigt ner hackade körsbär och hackad mörk choklad.

  5. Bred ut fyllningen på kakan och rulla ihop den från långsidan. Skär bitar, ca 2 cm breda. Servera dem gärna på höjden på ett fat och dekorera med färska körsbär.

PROBAKER KÖKSMASKIN

PROBAKER KÖKSMASKIN