En mjuk och saftig mjuk pepparkaka toppad med en fluffig färskostfrosting och granatäpple.

INGREDIENSER:

Ca 16 bitar

Mjuk pepparkaka

  • 150 gram smör
  • 3 ägg
  • 270 gram socker (3 dl)
  • 250 gram mjöl (4 dl)
  • 1 msk kanel
  • 1 msk mald ingefära
  • 1 tsk mald nejlika
  • 1 tsk bikarbonat
  • 150 gram fet filmjölk eller gräddfil (1,5 dl)
  • 180 gram lingonsylt (1,5 dl)

Färskostfrosting

  • 200 g färskost
  • 200 g vispgrädde
  • 60 g florsocker
  • 1 tsk vaniljpasta

GÖR SÅ HÄR:

Mjuk pepparkaka

  1. Klä en långpanna med bakplåtspapper, 25×35 cm.
  2. Sätt ugnen på 175 grader varmluft, (200 grader vanlig ugn).
  3. Smält smöret och ställ det åt sidan.
  4. Blanda samman mjöl, kanel, ingefära, kryddnejlika och bikarbonat i en bunke och ställ åt sidan.
  5. Vispa ägg och socker riktigt vitt och poröst, minst 3-4 minuter.
  6. Blanda fil och lingonsylt med smöret.
    7. Byt till omröraren och rör på lägsta hastighet ner de torra och de våta ingredienserna om vartannat. Sluta röra så fort smeten gått ihop.
  7. Häll smeten i formen och grädda i ca 15-20 minuter tills en sticka kommer ut torr.
  8. Låt kakan svalna helt.

Färskostfrosting

  1. Se till att alla ingredienser är kylskåpskalla och häll dem sedan i bunken och vispa tills du har en krämig frosting. Bred ut den över den avsvalnade kakan. Dekorera med granatäpplekärnor

 

 

 

 

 

 

Rekommenderade produkter:

PROBAKER KÖKSMASKIN

PROBAKER KÖKSMASKIN