DET HÄR HAR BLIVIT EN STOR FAVORIT OCH ÄR LÄTTARE ATT GÖRA ÄN VAD MAN KAN TRO. DE SMÅ LÄCKRA KAKORNA ÄR I PERFEKTA PORTIONSSTORLEKAR, OCH ÄR SÅ GODA ATT DET ÄR SVÅRT ATT SLUTA EFTER EN. SMAKAR EXTRA GOTT TILL EN KOPP KAFFE.

 

INGREDIENSER:

 • 150 g mörk choklad, ca 50%
 • 3 dl vispgrädde
 • 500 g färdig mandelmassa

GLASYR:

 • 150 g mörk choklad, ca 50% kakao
 • 2 msk kokosfett
 • Mandelflarn

 

GÖR SÅ HÄR:

 1. Hacka chokladen grovt och lägg i en skål. Värm grädde i en kastrull tills det ryker och häll över chokladen. Låt stå några minuter innan du rör tills chokladen har smält. Täck med plastfolie och ställ in i kylen tills krämen är helt kall. 4 timmar eller över natten.

 2. Värm ugnen till 200 grader, över- och undervärme. Skär rullen med den färdiga mandelmassan i ca ½ cm tjocka skivor. Lägg på en plåt med bakplåtspapper och grädda i mitten av ugnen tills de är gyllene i kanterna men fortfarande är mjuka. 7-9 min. Låt svalna på bakplåten.

 3. Tillsätt chokladgrädden och vispa på medelhastighet tills det blivit en fluffig kräm. Var noga med att inte vispa den för länge, för då blir den kornig och kommer så småningom att skära sig.

 4. Överför till en spritspåse med rund spets, eller skär en 1 cm öppning i slutet av påsen. Spritsa en liten topp på varje bit mandelmassa och använd en kniv för att dra krämen snett mot kanterna, så att det blir en liten spets. Ställ in i kylen ca 1 timme.

 5. Skaka mandelflarnen gyllene i en torr stekpanna på medelvärme. Var försiktig, för plötsligt börjar de ta färg, och då kan de snabbt bli för mörka.

 6. Lägg choklad och kokosfett i en liten skål och smält över vattenbad. Se till att inget vatten eller vattenånga kommer in i chokladskålen. Kyl något men använd medan chokladen fortfarande är flytande.

 7. Doppa krämtoppen av kakorna i chokladen och lägg på bakplåtspapper. Strö ett och annat mandelflarn på toppen och ställ kakorna i kylen tills chokladen stelnat.

 8. Kakorna lämpar sig bra att frysa in och håller sig flera dagar i kylen. Förvara dem i en lufttät låda med lite bakplåtspapper mellan lagren.

REKOMMENDERADE PRODUKTER:

PROBAKER KÖKSMASKIN