INGREDIENSER

Briochedeg

  • 100 g kall mjölk (1 dl)
  • 165 g ägg (3)
  • 45 g socker (0,5 dl)
  • 15 g jäst
  • 420 g vetemjöl (7 dl)
  • 8 g salt (drygt 1 tsk)
  • 200 g kallt smör
  • 1 ägg till pensling
  • 1 dl pärsocker till dekoration

Hallonkräm

  • 150 g frusna hallon
  • 2 äggulor
  • 1 litet ägg
  • 30 gram strösocker (0,3 dl)
  • 50 gram mjukt smör

GÖR SÅ HÄR:

Briochedeg

  1. Rör samman mjölk, ägg, socker, jäst och mjöl i bunken till en köksmaskin. Kör på låg hastighet i ca 10 minuter.
  2. Tillsätt saltet och sedan smöret lite i taget och kör på lägsta hastighet tills allt är blandat in i degen. Öka sedan hastigheten något och kör i 5 minuter till.
  3. Lägg degen i en bunke, täck över och ställ i kylen över natten.
  4. Ta fram degen och mjöla litet på bakbordet om det behövs. Dela degen i 15 lika stora bitar, 60 gram styck. Rulla varje degbit till en boll. Lägg dem på plåtar och låt dem jäsa under duk i 2 timmar.
  5. Gör en grop i varje bulle, jag använde en mortel. Pensla runt om hålet med uppvispat ägg och strö på pärlsocker. Fyll groparna med hallonkrämen. Grädda i 9-10 minuter på 180 grader varmluft (200 grader vanlig ugn).

Hallonkräm

  1. Koka upp hallonen och sila av kärnorna så att du bara får slät puré kvar.
  2. Lägg hallonpurén, äggulor, ägg och socker in bunke över ett vattenbad. Värm under omrörning tills det tjocknar, vid ca 84 grader.
  3. Rör ner smöret och låt krämen bli kall i kylen över natten.

PROBAKER KÖKSMASKIN

PROBAKER KÖKSMASKIN