Använd köttet från din pumpa och gör enkelt en läcker hemlagad pumpasoppa endast 6 minuter i mixern!

DETTA BEHÖVER DU:

  • 1 pumpa på ca. 1,5 kg (smakar extra gott med Hokkaido pumpa)
  • 500 g morötter
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 msk rapsolja
  • 1 tsk kummin
  • 1 burk kokosmjölk (400 g)
  • 5 dl buljong
  • krydda med salt och peppar och eventuellt lite chili

GÖR SÅHÄR:

  1. Gröp ur pumpan och använd ”köttet”. Ta hand om pumpafrön som kan torkas och stekas / skakas.
  2. Blanda pumpaköttet och morötter med rapsolja och kummin.
  3. Skala vitlöken.
  4. Blanda ner kokosmjölken, pumpaköttet, morötterna, vitlök och buljong i mixern.
  5. Mixa den tills den är helt slät.
  6. Låt mixern vara på tills den når önskad temperatur. Använd den temperaturmätare som medföljer mixern. Om du inte har en mixer som förbereder soppan för servering, häll soppan i en kastrull och värm den där.
  7. När soppan är varm, krydda med salt och peppar.
  8. Servera soppan med pumpafrön, basilika och gräddfil.

Tips 1! Gör dina egna pumpafrön. Använd pumpafröna från pumpan och skölj dem väl. Torka dem och lägg dem i en stekpanna. Strö över lite salt. När pumpafröna börjar ”poppa” är de klara.

Tips 2!  Halloweenpumpor är faktiskt gjorda för dekoration, men är helt ätbara. Hokkaido pumpa är en japansk pumpatyp som är väl lämpad för bland annat soppa. Skalet kan också användas.

REKOMMENDERADE BLENDERS: