Sunda och goda havrevåfflor. Passar utmärkt som ersättning till bröd, frukost, lunch och kvällsmat.

INGREDIENSER

10- 12 st

  • Havregryn 4 dl
  • Vetemjöl 1 dl
  • Bakpulver 2 tsk
  • Kardemumma 1-2 tsk
  • Mjölk 5 dl
  • Ägg 2 st
  • Flytande margarin eller olja 4-5 msk
  • Tillsätt lite honung om du vill ha en
    sötare smak.

GÖR SÅ HÄR:

  1. Blanda havregryn, vetemjöl, socker, bakpulver och kardemumma.
  2. Rör i mjölken och rör om tills den blir en klumpfri blandning.
  3. Blanda i vispat ägg och margarin eller olja.
  4. Låt smeten stå och svälla i minst 15 minuter innan du steker våfflorna.

REKOMMENDERADE VÅFFELJÄRN

BELL VÅFFELJÄRN