Veganska våfflor som ger dig den goda traditionella smaken med en ny twist. Våfflorna är lämpliga för alla, både för dem som äter veganskt och för dem som önskar att toppa med en klick grädde. Med färska bär till är det en säker vinnare.

INGREDIENSER

  • Sojamjölk 4 dl
  • Äppelcidervinäger 1 msk
  • Vetemjöl 2 dl
  • Grahamsmjöl 1 dl
  • Havremjöl 1 dl
  • Smält veganskt smör 75 g
  • Socker ½ dl
  • Bakpulver 1,5 tsk
  • Kardemumma ½ tsk

GÖR SÅ HÄR:

  1. Vispa ihop sojamjölk och vinäger i en skål och låt stå i ca 5 minuter för att tjockna.
  2. Vispa i resten av ingredienserna. Låtsmeten vila i minst 5 minuter. Den kan stå upp till 24 timmar i kylen.
  3. Stek i våffeljärnet! Du kanske behöver smörja våffeljärnet innan du steker, det beror på vilken typ av järn du har.

REKOMMENDERADE VÅFFELJÄRN

BELL VÅFFELJÄRN