10 TIPS FÖR ATT FÅ DE BÄSTA VÅFFLORNA

  1. Ett bra järn som steker jämnt är viktigt för ett bra våffelresultat. Ett våffeljärn med koniska plattor och luftspalter kommer ge de mest jämnt stekta våfflorna. Detta beror på att de koniska plattorna säkerställer att våffelsmeten och därmed luften i smeten trycks utåt och luftbubblorna kommer att fly genom luftspalterna.

  2. Du får de bästa våfflorna genom att steka i våffeljärn med luftspalter inbyggda i järnet. Detta gör att överflödig fukt sipprar ut och våfflorna blir krispiga på utsidan och förblir saftiga på insidan.

  3.  Låt våffelsmeten svälla i 15-30 minuter så att ingredienserna blandas väl och så att mjölet binder till sig vätskan. Om du använder bakpulver eller bikarbonat i smeten måste det ges lite tid att aktivera. Det blir lättare att baka och våfflorna blir luftigare.

  4. Om smeten är för tunn kan våfflorna fastna i både locket och botten av våffeljärnet, särskilt när du använder havregryn eller annat grovt mjöl i smeten.

  5. Placera inte våfflor ovanpå varandra efter gräddning om du vill ha en krispig yta på våfflorna. Lägg istället våfflorna på ett galler när de är färdigstekta.

  6. Om du vill ha extra krispiga våfflor kan du ha lite mineralvatten i smeten.

  7. Ta hand om våffeljärnet och beläggningen, använd inte metallredskap, utan endast trä och plast.

  8. Använd din kreativitet när du gör våfflor; Du kan lägga i kryddor, kakao, riven marsipan, apelsinskal och mycket mer för att förändra våfflornas smakupplevelse. Undvik ingredienser som fastnar i våffeljärnet, såsom karamell och krokant, eller livsmedel som inte smälter, t.ex. hela nötter.

  9. Grova våfflor fastnar lättar i våffeljärnet, smörj därför våffeljärnet med smör mellan var 2: e och 3: e våffla så släpper de lättare.

  10. Våffelsmet med havregryn bör ha lite tid att svälla innan stekning. Ett tips är att göra eget mjöl av havregryn, du gör det enkelt i en blender.