Miljøfyrtårn Certifierade

Vi är väldigt stolta över att vara certifierade av Miljøfyrtårn. Certifieringen visar att vi uppfyller de miljökrav för energianvändning, avfall, transport, inköp och arbetsmiljö som Miljøfyrtårn-styrelsen ställer.

Vi har ett stort fokus på miljön och vi arbetar ständigt för att minska vår miljöpåverkan. Vi har därför utvecklat vårt eget miljöprojekt där vi mäter vår miljöpåverkan. Wilfa har varit godkänt av Miljøfyrtårn sedan 2019 och kommer att certifieras enligt ISO14001 miljöcertifiering under 2020.

Många av våra produkter använder idag redan FSC-godkänd kartong och papper och vårt mål är att ALLA våra produktkartonger ska vara tillverkade med detta 2020. FSC säkrar att vi använder kartong och papper som produceras på ett hållbart sätt. I många av produkterna har vi också tagit bort frigolit och ersatt det med mer miljövänliga alternativ. Vi arbetar också hårt för att ta bort plastemballage med skadliga ämnen som Polyeten till mer miljövänliga och komposterbara plaster som PLA och PHA.

Dessutom följer vi naturligtvis både nationella och internationella krav så att vi inte har skadliga och förbjudna ämnen i våra produkter och därmed följer kraven som beskrivs i olika direktiv som ROHS, REACH, livsmedelskontakt med mera. Vi jobbar med etik och alla anställda och leverantörer måste följa våra affärsetiska riktlinjer. Läs gärna mer om våra riktlinjer här.

Publicerad 27. augusti, 2020 i Nyheter