Wilfa utmanar branschen att bli mer konsumentinriktad – Inför fem års garanti på alla produkter

Som den första i branschen med ett brett sortiment introducerar Wilfa nu fem års garanti på alla produkter.     – Våra kunder ska känna sig trygga att de får kvalitet när de köper något från oss, säger VD Mattias Forsell.

Från och med idag den 1 september 2020 får du fem års garanti om du köper en kaffebryggare, mixer, våffeljärn eller någon annan Wilfa-produkt. Nu uppmuntrar Mattias Forsell resten av branschen att vidta större åtgärder för att bli mer konsumentvänliga och bidra till en mer hållbar konsumtion.

– Det skapar förvirring att flera produkter idag har ett års garanti när reklamationsrätten för samma produkt är upp till tre år, beroende på produkt. Detta gör det svårt för både återförsäljare och konsumenter att hantera och leder till onödiga konflikter. Det gör vi nu något åt, säger Mattias Forsell.

Wilfa upplever att många svenska konsumenter är osäkra på vilka rättigheter de har som kunder, och särskilt när det gäller skillnaden mellan garantitiden – som i branschen är ett år – och reklamationsrätten – som är tre år enligt svensk lag.

-Vi gör det nu lättare för våra kunder att veta vad de har för rättigheter om en produkt slutar fungera, säger Mattias Forsell.

Kvalitet ger en mer hållbar konsumtion

För att säkerställa att alla produkter kan leva upp till den nya garantitiden har Wilfa granskat hela sitt sortimentet.

– Kvalitet i alla led är viktigt för att man ska kunna ha glädje av en produkt i många år. Det är något vi fokuserar på genom kontinuerlig förbättring av våra produkter, säger Mattias Forsell.

Han hävdar att en ökning av garantiperioden från ett till fem år i hela branschen kommer att ställa ett nödvändigt krav på oss leverantörer för att höja kvaliteten på småelektriska produkter.

– Om kvaliteten på produkterna höjs kommer det i längden bidra till en mer hållbar konsumtion. Det är ett faktum att vi kastar för mycket och vår bransch har ett naturligt ansvar att göra något åt ​​det, avslutar Mattias Forsell.

För mer information om Wilfas nya garanti: LÄS MER HÄR

 

 

Publicerad 1. september, 2020 i Nyheter