En bit av Norden med New Scandinavian Cooking

En bit av Norden med Niklas Ekstedt och Andreas Viestad

Niklas Ekstedt reser runt i norge, här besöker han spännande ställen för att uppleva den norska maträtten. Vi kommer att uppleva många fina möten med lokala hjältar och inte minst nya smaker. I ”En bit av Norden” presenteras gamla tekniker med råmaterial från fjällen blandat med både samisk, norsk och svenskt. Denna kombination har gjort något med smakerna och Niklas vill veta mer om detta.

Säsongens programledare är Sveriges fantastiska Michelinkock, Niklas Ekstedt och Norges matskribent och kock Andreas Viestad.

Niklas Ekstedt

Niklas Ekstedt är en klok och charmig svensk kock, född och uppvuxen i Järpen i Jämtland. Som 21-åring öppnade han sin första resturang och idag äger och driver han stockholms Michelinresturang. Här specialiserar han sig på mat som är tillagad över öppen eld. I denna säsongen av ”En bit av Norden” är Niklas frontman.

Andreas Viestad

Andreas Viestad har varit matskribent i Dagbladet Magasinet sedan uppstarten 1999. Han är ansvarig för Geitmyra Food Culture Center för barn, en stiftelse som arbetar med att lära barn om mat och matlagning. Han är även delägare i St Lars grillresturang på Bislett i Oslo. Andreas har skrivit 14 olika kokböcker. Han är också programledare för ”New Scandinavian Cooking” på PBS och BBCLifestyle.

Vi är stolta över att våra produkter används av dessa skickliga programledare.

En bit av Norden – New Scandinavian Cooking

Programmet ”En bit av Norden” kommer att visas i över 50 länder under ett års tid. Programmet har sedan 2001 levererat över 200 avsnitt från några av de finaste platserna i Norge och Skandinavien. ”New Scandinavian Cooking” täcker 48 av 50 stater och miljontals tittare. Den norska versionen, ”Bit of Scandinavia”, premiär 11 juni på TV2.


Mathistorien är uppdelat i lag med några av dem trevligaste programledarna som de nordiska länderna har att erbjuda; Niklas Ekstedt, Tina Nordström, Claus Meyer, Sara La Fountain och Andreas Viestad.

Wilfa produkter som blir brukt i ”En bit av Norden”

Publicerad 14. juni, 2018 i Nyheter