PROBAKER HAR ÅTERIGEN BLIVIT UTSEDD TILL BÄST I TEST, DENNA GÅNGEN AV ANBEFALER.COM.

LÄS HELA TESTET HÄR

Den relativt nya (2021) köksmaskinen Wilfa ProBaker har utsetts till den nya testvinnaren bland de mest kompakta köksmaskinerna. Den har en stor skål med mycket bra kapacitet, den är lätt att hantera, den ser bra ut på köksbänken och håller hög kvalitet.

Jämfört med Ankarsrum som har 1500 Watt har Wilfa ProBaker 700 Watt. Tänk på att watt endast motsvarar strömförbrukningen och att det i praktiken handlar om utnyttjandet som varierar mycket från producent till producent.

Recension: Köksmaskinen har ingen timer, inga LED-lampor, inga speciella extrafunktioner, och den är fortfarande lite hög i pris. Men den är otroligt snygg, och viktigast av allt – den är kompakt!

EFFEKT

Wilfa ProBaker har 700 watt och är konstruerad på ungefär samma sätt som Ankarsrum med 1500 watt, där avståndet mellan motorn och det roterande elementet är kortare än hos Kenwood.

Vi upplever Wilfas modell som mer än kraftfull nog för både stora och små utmaningar. Det som är lite unikt med Wilfa Pro Baker är att degkroken, flexivispen och dubbel visparna har ett eget roterande element som cirkulerar i motsatt riktning som skålen.

För övrigt kan man inte säga att någon köksmaskin med 1200 Watt är starkare än Wilfa ProBaker. Det enda fallet där man kan jämföra watt med watt är när man tittar på två modeller från samma tillverkare.

STORLEK

Testvinnaren från Wilfa har en av marknadens största skålar i nivå med Ankarsrum som har en 7 liters rostfri skål. De största modellerna från Kenwood har en skål på 6,7 liter.

KAPACITET

Wilfa ProBaker är också likställd med Ankarsrum när det kommer till kapacitet, alltså hur mycket deg köksmaskinen kan knåda – hela 5 kilo! I jämförelse klarar de bästa modellerna från Kenwood ”bara” 2,56 kilo.

STABILITET

Det är tydligt att Wilfa har designat köksmaskinen på detta sätt med den låga tyngdpunkten för att erbjuda en av de mest stabila maskinerna på marknaden.

Den är väldigt stabil när du knådar deg upp till 3,5 kilo, och man kan ställa ett nästan fullt glas med vatten ovanpå utan att spilla. I de fall du knådar deg upp till 5 kilo blir köksmaskinen något mer instabil.

LJUDNIVÅ

Vi upplever Wilfa ProBaker som nästan lika tyst som Ankarsrum, men i högsta hastighet och med en deg på över 3,5 kilo blir det en del knarrljud som på de flesta modellerna på marknaden.

TILLBEHÖR

Den unika degkroken är optimerad för att utveckla gluten i degen effektivt, och den har ett minimalt avstånd till skålen för att säkerställa att du får alla ingredienser knådade utan att degen klättrar på kroken.

Följande tillbehör ingår i lådan:

Degkrok

Flexivisp

Dubbelvisp

Degskrapa

Stänkskydd

Recepthäfte

LÄS MER OM PROBAKER

PROBAKER KÖKSMASKIN

PROBAKER KÖKSMASKIN

Publicerad 21. april, 2022 i Nyheter