INGREDIENSER:

Brownie

  • 100 g mörk choklad
  • 100 g smör
  • 2 ägg
  • 170 g socker
  • 120 g vetemjöl
  • 1/2 tsk bakpulver
  • 1 dl grovhackade pekannötter

Choklad- och kaffemousse

  • 1 dl starkt kaffe
  • 150 g mjölkchoklad
  • 100 g mörk choklad
  • 3 gelatinplattor
  • 0,5 dl mjölk
  • 2 tsk socker
  • 1 nypa salt
  • 3 dl vispgrädde

Chokladsås

  • 100 g mörk choklad
  • 50 g mjölkchoklad
  • 0,5 dl vispgrädde
  • 0,5 dl starkt kaffe
  • 50 g pekannötter

 

GÖR SÅ HÄR:

Brownie

  1. Förvärm ugnen till 150 °.
  2. Finhacka chokladen och smält smöret. Ta kastrullen från värmen och tillsätt chokladen. Rör tills chokladen har smält. Vispa i ett ägg i taget, rör ner sockret och de andra torra ingredienserna.
  3. Smörj en rund springform ca 20 cm i diameter och täck botten med bakplåtspapper. Häll smeten i formen och fördela i formen.
  4. Grädda tårtan i cirka 45 minuter och låt svalna i formen i rumstemperatur.

Choklad- och kaffemousse

  1. Brygg starkt kaffe.
  2. Hacka chokladen fint och lägg åt sidan.
  3. Blötlägg gelatinet i mycket kallt vatten i cirka 10 minuter.
  4. Värm kaffe, mjölk och socker i en kastrull tills det ryker. Dra av kastrullen från plattan, pressa ur vattnet ur gelatinplattorna och rör ner dem i den heta mjölken. Rör sedan ner den hackade chokladen och linfrösaltet. Rör tills chokladen har smält och du har en jämn blandning. Ställ åt sidan för att svalna till ljummet.
  5. Vispa vispgrädde till en mjuk grädde. Blanda ihop chokladblandningen. Häll moussen i kakformen och ställ formen i kylen. Låt moussekakan svalna tills den är helt kall och stelnat.

Chokladsås

  1. Hacka chokladen och lägg den i en skål. Hetta upp grädde och kaffe tills det ryker och häll över chokladen. Låt stå några minuter innan du rör om till en jämn och jämn sås.
  2. Ta kakan ur frysen eller kylen och ta bort kakformen. Lägg kakan på ett fat och häll glasyren över toppen.
  3. Strö över lite pekannötter.

Rekommenderade produkter

SVART PRECISION KAFFEBRYGGARE

3,5 L Produre Pro Kastrull

SVART AROMA KAFFEKVARN

SANTOKUKNIV VG-10 EGO

 

Publicerad 16. september, 2021 i Recept