INGREDIENSER:

  • 1 dl socker
  • 1 dl vatten
  • 1 matsked glykossirap (valfritt, glykosen ger en ännu mer elastisk och smidig konsistens till den färdiga sorbeten)
  • 450 g (cirka 2-3) pakistansk mango eller vanlig mogen mango
  • Juice av 1 citron

REKOMMENDERADE PRODUKTER:

ICM-C15

ICM-C15

Blender PowerFuel Digital white BPFD-1680MW

BPFD-1680MW

Santoku kniv Sandvik 12C27

SANTOKUKNIV

 

GÖR SÅHÄR:

  1. Koka upp vatten, socker och glykos och rör om tills sockret har lösts upp.
  2. Låt svalna i kylen.
  3. Lägg mangokött, citronsaft och hälften av sockerblandningen i en blender.
  4. Mixa tills du får en slät konsistens och smaka av. Om du önskar mer sötma kan du ha i resten av sockerblandningen.
  5. Sätt på glassmaskinen och häll i mangomassan medan maskinen är igång.
  6. Låt maskinen gå tills sorbeten är helt frusen och lägg den i en plastlåda eller metallform.
  7. Täck med plastfolie eller lock och lägg i frysen i en timme eller mer innan servering.

TIPS! Dekorera sorbeten med ätliga blommor som kryddnejlika eller syren från trädgården!