Örtemulsionen är supergod till grillade primörer eller till salladen. Gör den snabbt och enkelt direkt i blendern. Recept av Dennis Hamrin, Svenska Juniorkocklandslaget.

Två varianter av Pizzettas, recept av Marie Skogström – Svenska Kocklandslaget.

Pizzetta Bianco  – västerbottenost- picklad rödlök & löjrom

Pizetta Rosso – burrata- chili- lufttorkad skinka-  basilika

Med hemlagad jordgubbsglass får du mycket mer intensiv smak av jordgubbar och det smakar garanterat så mycket bättre än färdigköpt.

I det här receptet finns det bara massor av söta jordgubbar som ger naturlig färg och smak, istället för konstgjorda tillsatser. En glass som är älskad av både små och stora glassätare!

Servera gärna med hemlagad jordgubbssås som tillbehör.

Recept och bilder är från ”Det søte liv”.

 

Luftiga och supergoda belgiska våfflor. De fantastiska traditionella våfflorna är alltid lika goda, men det är desto mer spännande att experimentera med nya sorter!

Testa röda våfflor – nyttiga och goda rödbetsvåfflor. Rödbetor har en god sötma, så våfflorna blir både söta och får en väldigt fin färg.

Rödbetor är fulla av viktiga byggstenar för kroppen. Du får i dig viktiga vitaminer, mineraler, antioxidanter och fibrer.

Kardemummabullar fyllda med Hallon- & Rabarberkompott, vända i rabarbersocker och toppade med en schweizisk maräng. Till dessa bullar görs en fördeg, genom att göra en fördeg så får man betydligt saftigare & smakrika bullar då gluten får utvecklas ordentligt.

Recept Wictor Winqvist, Svenska Junior Kocklandslaget

Våfflor till frukost? Dessa våfflor låter inte blodsocker springa iväg och är därför perfekta till frukost. Om du hoppar över mandlarna blir våfflorna tunnare.